ORGAMETRYL

Tamponer

Jeg fik ordineret at tage fra 14 til 25 dage.

3 måneders optagelsescyste på LA

lavede ultralyd på dag 5 - cysten "næsten løst",

og ordineret orgametril i 2 måneder fra 14 til 25 dage med henblik på prævention og resten af ​​mine fattige æggestokke. Hvad jeg flyver, ved jeg ikke selv..

findes på livmoderknuderne 24 mm og 9 mm - nodulær fibromyom..

Polycystic er en diagnose

Polycystic er en diagnose

- Nå, jeg havde en operation på begge æggestokke. Jeg troede, at alt efter det var fint..

Polycystic er et træk ved kroppen, du blev født med det. Du kan ikke slippe af med ham for evigt. Du kan enten kontrollere stoffer, eller han bestemmer, hvornår han skal være, og hvornår han ikke skal.
Hvad havde du med æggestokkene, som du havde opereret?

Tilføjet efter 3 minutter:

Du skal foretage en komplet hormonanalyse med din endokrinolog. polycystose er oftest forbundet med hormonel ubalance.

Kirtelhyperplasi

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af rozavetrov den 21. januar 2011, 08:58

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af amletik den 22. januar 2011, 16:24

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af rozavetrov den 22. januar 2011, 22:52

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Cherry den 24. januar 2011, 09:33.

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka den 24. januar 2011 22:03

Re: Kirtel hyperplasi

Message Girls @ 8. feb. 2011, 16:22

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 8. februar 2011 19:15

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Cherry den 9. feb. 2011 02:49.

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 9. februar 2011, 20:15

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Cherry den 9. februar 2011, 21:53 kl.

Re: Kirtel hyperplasi

Indlæg mumusik 9. mar. 2011 00:23

Hope ser det usynlige, føler det immaterielle og begår det umulige!

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 9. marts, 2011 08:20

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Cherry den 9. marts, 2011 08:47

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 9. mar. 2011 09:16.

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Cherry den 9. marts, 2011 11:50

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 9. marts 2011 12:37 kl.

Re: Kirtel hyperplasi

Post musik den 22. mar 2011, 12:32

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka den 22. marts, 2011 12:37

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Natalis den 1. april 2011, 10:35

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af ylichka82 den 6. april 2011, 14:29

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Natalie den 8. april 2011, 08:23

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af ylichka82 den 8. april 2011, 10:05

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af LedOK den 29. august 2011 17:48

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af irishka den 29. august, 2011 21:21

Re: Kirtel hyperplasi

Sendt den LedOK 6. september 2011, 1:41 kl.

Re: Kirtel hyperplasi

Sendt den LedOK 22. september 2011 2:14 kl.

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 28. september 2011 08:13

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af LedOK den 29. september 2011 16:58

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af pupsi den 7. oktober 2011 12:13

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Irishka33 29. november 2011, 19:46

Re: Kirtel hyperplasi

Sendt den LedOK 30. november 2011, 1:16 p.m.

Re: Kirtel hyperplasi

Sendt den LedOK 30. december 2011 3:12 kl.

Re: Kirtel hyperplasi

Indsendt af Shilina den 4. februar 2012, 12:32

Re: Kirtel hyperplasi

Sendt den LedOK 7. februar, 2012 16:50

Re: Kirtel hyperplasi

Indlæg LedOK 12. marts, 2012 9:18 kl.

Gynækolog-konsultationsarkiv

4. februar 2001.
Hej!
Jeg har et problem. Hun fødte 26.04.00, ammede op til 6,5 måneder. og menstruation kom den 11/23/00, derefter den 12/25/00 og siden da nej. De der. forsinkelsen er allerede 9 dage. Der var aldrig problemer med gynækologi, det var kejsersnit - fordi fosteret lå "ben". Alt gik godt, ultralyd efter fødsel er normalt. Lavede en graviditetsteststrimmel - negativ. Intet gør ondt. Hun havde forkølelse denne måned og drak antibiotika (ciprofloxacin). Hvad skal man gøre? Og generelt, hvis dette ikke er en graviditet, hvad kunne det da være? Jeg ser frem til at modtage et svar pr. Mail. takke.
Olya.

Dette har måske endnu ikke fuldt ud etableret en cyklus. Hvis forsinkelsen fortsætter, skal du foretage en ultralydscanning (sandsynligvis graviditet 3 uger). Hvis negativt, kontroller prolactinniveauet (PrL).

4. februar 2001.
Min diagnose er livmoderfibroider. For nylig, i 3 måneder, drak jeg ORGAMETRIL (fra 16 til 30 dages cyklus). Myoma faldt fra 40 til 15 mm. Jeg har et spørgsmål. Hvilken antikonceptionsmetode med denne diagnose og alder 36 år kan være optimal. Er det muligt at vælge et hormonelt prævention, men jeg vil gerne - ikke give sådanne bivirkninger som vægtøgning og uønsket hårvækst på kroppen? På forhånd tak for din konsultation..
Svetlana.

Mens du tager Orgametril, er der ikke behov for prævention. Organametril skal tages i mindst 6 måneder for pålideligt at undertrykke knudevækst. Så kan du bruge stoffet "Exluton", fordi du har en kontraindikation til de østrogene komponenter i andre prævention. Du kan bruge Depo-Provera, 1 injektion på 90 dage, eller sy Norplant-præparatet (6 subkutane kapsler i 5 år). Begge disse metoder er også fuldstændigt gestagene (svarer til progesteron, fase 2-hormon).

4. februar 2001.
Kære Olga Iosifovna!
Jeg er 30 år gammel, har aldrig haft en abort eller har skadet. Jeg har 3 uger med en ønsket graviditet (undfangelse fandt sted 12-17 januar), som jeg meget gerne vil beholde. Men faktum er, at den 18. januar (det vil sige et eller andet sted den 7.-8. Dag) havde jeg et akut anfald af cystitis (fra hypotermi), og lægen ordinerede mig doxycycline 10 tabletter med 0,1 og nitroxalin. Da jeg ikke vidste om graviditet, tog jeg disse medicin i 9 dage. Derudover ved jeg efter et besøg hos gynækologen, at jeg har erosion på grund af gardnerellose. Bedøm min risiko. Min læge siger, at det er meget farligt, men jeg vil ikke have abort! Jeg læste, at de første 11 dage er en periode med modstand, og derefter (jeg tog tabletterne i yderligere 4 dage) kan dette påvirke udviklingen af ​​knoglevæv. I henhold til nogle amerikanske klassifikationer er risikoklasse D, dvs. meget uønsket. Og hvordan behandles erosion, hvis jeg beslutter at opretholde en graviditet? Jeg er nødt til at vurdere risikoen mellem mulige fosterudviklingsproblemer og mine egne sundhedsmæssige problemer (1. abort på 30 år med et stærkt ønske om at føde). Jeg forstår, at helt sikkert ingen vil sige noget, og alligevel kan din gigantiske oplevelse utvivlsomt være nyttig. Jeg håber meget på din hjælp. Venligst rådgive. Hilsen Alla.

Du har ret, der er en periode, hvor intet kan skade graviditet. Hvis noget i organogenese-perioden (op til 5 uger) påvirker noget, stopper graviditeten med at udvikle sig og dør. Dette er en slags beskyttelse mod fejl! Det faktum, at graviditeten fortsætter, siger allerede sig selv, at der ikke blev udøvet nogen effekt. Ingen grund til at have en abort, uanset hvem der siger det. Erosion er heller ikke underlagt behandling, dette skal adresseres efter fødsel. Men gardnerellose skal behandles sammen med sin ægtefælle, men efter 12 uger. Moderne medicin har medikamenter, der kan accepteres under graviditet.

4. februar 2001.
Kære Olga Iosifovna!
Jeg har dette problem: For meget hår på kroppen - på benene, brystet, armene og endda en bart vokser. Jeg har også meget små bryster. I to år har jeg forsøgt at få et svar fra læger. Først sagde de, at det var arveligt, faren var kasakhisk, moderen var russisk. Nu er det blevet muligt at tage hormonprøver. Det viste sig, at prolactin 3197 med en norm på op til 726 mlu / ml, testosteron 0,23 med en norm på 0,5-4,3 nmol / l, T3 1,1 med en norm (1,0-2,8 nmol / l), T4 23,7 med en norm (0,3-4,0 mM d / l ) Jeg studerer på en koreografisk skole, og mit udseende er meget vigtigt for mig. Jeg håber virkelig at modtage dine henstillinger. På forhånd tak for dit svar..
Alia.

Alle dine problemer fra prolactin (PrL). Det hæmmer æggestokkene og frigiver binyrerne, der producerer mandlige hormoner, og dermed hårfugtigheden. Der kan også være menstruationsforstyrrelser, vægtøgning, uafhængig af diæter. Med udgangspunkt i det høje PRL-antal har du en mikroskopisk tumor i centralnervesystemet - hypofysen, der kontrollerer alle de endokrine kirtler, den såkaldte. microadenoma. Det er nødvendigt at blive behandlet i lang tid 6-9 måneder. Der er 2 grupper af stoffer, en ældre, men billigere - Bromkriptin-Richter og Parlodel, sådanne tabletter bør drikkes 2-3 hver dag; Den anden gruppe mere avancerede medicin koster meget mere, men du skal tage 1 tablet om ugen. Dette er medicin Cabergoline, Dostinex. Mere avancerede medicin kan tackle problemet i løbet af 2-5 måneder. Det er nødvendigt at konstant overvåge BT, gå ikke glip af ægløsning. Hvis 3-4 ovulatoriske cyklusser er gået, kan du stoppe med at tage medicinen, og du er nødt til at skifte til Silest mikrodoserede tabletter, selvom du ikke lever seksuelt. Disse piller reducerer mandligt hormon markant.

4. februar 2001.
Kære Olga Iosifovna!
Når jeg tager Marvelon, har jeg en bivirkning - menstruationslignende plet. Dette fremgår af kommentaren til stoffet. Men for nylig føler jeg trækkesmerter i underlivet. Jeg kan ikke sige, at det er meget smertefuldt, men alarmerende. Smerten er intermitterende, svagere end menstruationen. Det forekommer både dag og nat. Jeg er 21 år gammel, jeg har levet seksuelt siden september 2000, jeg har taget Marvelon siden december, dvs. nu slutter den anden pakke. Før de tog lægemidlet, blev de kun beskyttet af kondomer. Marvelon besluttede at tage på egen hånd uden at konsultere en gynækolog.
Jeg vil være glad for at rådgive. takke.

Marvelon, for al sin højprofilerede reklame, er et mislykket medikament med mange bivirkninger. Jeg anbefaler at færdigbehandle pakken og starte et nyt mikrodoseret præparat Silest med en ny cyklus. Regimet er det samme, men meget bedre tolerance, manglende indflydelse på vægten (brystvolumen kan kun stige), en positiv effekt på huden med "bumser" og øget hårethed.

3. februar 2001.
Min mand og jeg holdt op med at blive beskyttet for at blive gravid et barn. Jeg har ikke brugt piller i seks måneder, ingen andre måder - halvanden måned (fra beslutningsøjeblikket). Med en 28-dages cyklus har jeg nu 41 dage, men test stædigt viser en hadet bane. Ud fra beskrivelsen af ​​"begyndelsen" har jeg en masse "symptomer": træthed, periodisk kvalme, usædvanlig suget efter nogle produkter, brystfølsomhed osv. Kan test lyve? Jeg kan ikke få en konsultation med en lokal læge i øjeblikket (for ikke at nævne hendes personlige egenskaber, jeg bor bare og arbejder for langt fra registreringsstedet), og betalt er ikke tilgængeligt for mig. Jeg foretrækker altid at have maksimal information om, hvad der sker. Jeg løb gennem en masse på Internettet, men indtil videre har jeg ikke forstået, hvordan jeg skal reagere på den aktuelle situation. Venligt råd.
Alyona.

Alt, hvad du har angivet, er kun sandsynlige tegn på graviditet. På den anden side, efter at prævention er afsluttet, er graviditet meget sandsynligt, og testene kan ligge (især hvis de blev opbevaret forkert på et apotek, eller hvis de udløber). Du kan ikke gå til lægen endnu. Det er vigtigt at foretage en ultralyd, når du har 50 dage til at identificere fosterets æg, hvor det befinder sig osv..

2. februar 2001.
Vi vil have børn! Vi ser frem til eventuelle tegn på graviditet. Kan spontane smerter i underlivet være sådan?
vi.

Spontan smerte i underlivet er oftest et tegn på ægløsning - frigivelse af et æg fra æggestokken. Graviditet er sandsynligvis på dette tidspunkt. Det første tegn på graviditet er fraværet af menstruation hos kvinder. Let utilpasse, kvalme, svimmelhed, hævelse i brystkirtlerne er også tegn på graviditet.

1. februar 2001.
Hej Olga Iosifovna!
Jeg kan virkelig godt lide ideen om dit websted. Selv havde hun også et par spørgsmål. For et år siden blev jeg taget til gin med skarpe smerter i underlivet. på hospitalet (på dette tidspunkt var smerten aftaget). Diagnosen ovarie apoplexy. Sandheden blev behandlet med tamponer, derfor er det ikke klart, om dette var apoplexy? (En måned før var der en forsinkelse på 20 dage). I august blev der udført en laparoskopi for endomitrioide cyster i æggestokkene (uden resektion). Postoperativ behandling - 6 måneder Buserelin. Jeg synes det er relativt normalt. For en måned siden fandt de trost. Behandling: douching + 10sv. Betadine. Udstrygningen er normal. Jeg har to spørgsmål:
1. Hvordan skal man opføre sig efter afslutningen af ​​at tage Buserelin? Jeg vil have en baby. Hvad rådgiver du? (Med tanken om, at endometriose er for livet, blev jeg vant til det.)
2. Min ryg gør ondt i den tredje måned (over hele rygsøjlen). Måske kan dette udløses ved at tage Buserelin eller dette tilfældighed (jeg læste, at han vasker calcium)?
Mange tak. Yulia.

Når du tager Buserelin, simulerer du tilstanden i overgangsalderen i håb om, at de endometriotiske læsioner falmer. Men kvinder i overgangsalderen har endda en hofte- og rygsfraktur, calcium vaskes så aktivt ud. Rygsmerter er forbundet med dette. Det er nødvendigt at tage calciumpræparater, bedre opløselig - Calcium Sandoz, Calcinova, Calcium D3 Teva. Buserelin bør tages i mindst 6 måneder, og overvåg derefter tilstanden til de indre kønsorganer ved hjælp af ultralyd. Menstruation skal komme sig 3-6 måneder efter afslutningen af ​​stoffet. På dette tidspunkt må vi stræbe efter at blive gravide, fordi Buserelins handling er tidsbegrænset. Endometriose, hvis den ikke behandles, kan konstant vokse og udvikle sig aktivt..

1. februar 2001.
Kære Olga Iosifovna!
Jeg begyndte at leve seksuelt i oktober 2000. Jeg havde afladning før og nu, efter menstruation, er der også udskrivning, selvom jeg ikke føler meget lugt, hyppigheden er også fraværende, nogle gange er der en prikkende fornemmelse, og først efter at jeg fokuserer på dette emne. Jeg skifter undertøj dagligt. I går så jeg et sådant billede, om natten sov jeg, og når jeg kom ud af sengen, følte jeg, at der var en udflod og endda lidt flydede ned af benet. Forklar venligst, hvad der er årsagerne, og er det skræmmende, og hvad der skal gøres.
Tak på forhånd. Anushka.

Det ser ud til, at du har en af ​​kønsinfektioner (klamydia, myco- eller ureaplasma). Du (og din regelmæssige seksuelle partner) skal udføre DNA-diagnostiske test for ovennævnte infektioner. Hvis der påvises en infektion, er begge nødt til at gennemgå behandling med antibiotika og immunmodulatorer.

Organometril: anmeldelser af gynækologer

Hvor effektiv er en sådan medicin som Orgametril? Du kan finde anmeldelser om dette stof i slutningen af ​​denne artikel. Det giver også information om dette middels terapeutiske egenskaber, dets indikationer og anvendelsesmetoder.

Komposition, beskrivelse, form

Lægemidlet "Orgametril", hvis anmeldelser for det meste er positivt, fås i form af tabletter (hvide) med skrå kanter, runde i form, med en risiko på den ene side og inskriptionerne TT, "4", ORGANON, og også med billedet af en stjerne - på Andet.

Hovedkomponenten i denne medicin er linestrenol. Det inkluderer også hjælpestoffer i form af a-tocopherol, kartoffelstivelse, glycerol, magnesiumstearat, talkum og lactosemonohydrat.

De pågældende tabletter sælges i blister på 30 stykker, anbragt i pakker af pap.

Terapeutiske egenskaber

Hvad er lægemidlet "Orgametril"? Instruktioner, anmeldelser rapporterer, at dette er et syntetisk progestogen beregnet til oral administration. Dets aktive ingrediens, linestrenol, har de samme farmakologiske egenskaber som naturlig progesteron..

Ifølge udsagn fra erfarne specialister er det pågældende stof i stand til at udøve en markant progestogen-effekt på endometrium. Ved regelmæssig brug af tabletter undertrykker linestrenol ikke kun ægløsning, men også menstruation.

Brug af denne medicin tilrådes kun i tilfælde, hvor en udtalt progestogen effekt er nødvendig.

Lægemiddelkinetik

Optages et lægemiddel som Orgametrile? Anmeldelser af eksperter viser, at linestrenol efter indtagelse af tabletterne optages ret hurtigt, hvorefter den gennemgår transformation i leveren og omdannes til aktiv norethisteron. Dets maksimale blodkoncentration observeres efter 4 timer.

Halveringstiden for plasma-norethisteron efter indtagelse af tabletterne er ca. 8-12 timer. Linestrenol og dets metabolitter udskilles af nyrerne (i mindre grad gennem tarmen).

Indikationer

I hvilke tilfælde manifesterer Orgametril-medicinen sig mest effektivt? Anmeldelser af gynækologer rapporterer, at det pågældende stof er indiceret til modtagelse under forhold som:

  • endometriose;
  • polymenorrhea;
  • dysmenoré;
  • metrorrhagia og menorrhagia;
  • endometrialt karcinom (i nogle tilfælde);
  • godartede brystsygdomme;
  • amenorré eller oligomenorrhea primær eller sekundær (i nogle tilfælde);
  • som et supplement til østrogenerstatningsbehandling i postmenopause og perimenopause for at reducere risikoen for endometrial hyperplasi;
  • for at undertrykke ægløsning (ikke prævention), menstruation og ægløsningssmerter;
  • for at forsinke normal menstruation.

Forbud mod brug

Under hvilke forhold kan en patient ikke tage Orgametil tabletter? Anmeldelser (endometrial hyperplasi behandles meget godt med dette middel) indikerer kontraindikationer såsom:

  • ektopisk graviditet (inklusive historie);
  • rotorsyndrom;
  • Mistænkt graviditet eller allerede forekommet;
  • Gilberts syndrom;
  • laktation;
  • Dubin-Johnson syndrom;
  • alvorlige leversygdomme, herunder hepatitis eller kolestatisk gulsot, hepatoma;
  • svær depression;
  • vaginal blødning af ukendt oprindelse;
  • diabetes;
  • tilstande, der kan forværres efter indtagelse af steroidhormoner (inklusive otosklerose, svangerskabsgulsot, gravid chloasma, porfyri, svangerskabsherpes og svær kløe);
  • medfødte lidelser i kolesterolmetabolismen;
  • trombose eller tromboembolisme;
  • overfølsomhed over for lægemidler.

I processen med at tage dette medikament er det nødvendigt konstant at overvåge tilstanden hos patienter, der lider af kronisk hjertesvigt, arteriel hypertension, tromboembolisme (inklusive en historie med) og depression.

Piller "Orgametril": brugsanvisning

Anmeldelser hævder, at det pågældende stof skal tages oralt med en lille mængde vand.

Ved polymenorrhea er dosen af ​​dette middel 5 mg pr. Dag (fra den 14. til den 25. dag i menstruationscyklussen).

Ved menorrhagia og metrorrhagia - 10 mg pr. Dag i 10 dage. Behandlingsforløbet skal gentages i løbet af de næste tre menstruationscyklusser på 5 mg pr. Dag (fra den 14. til den 25. dag i cyklussen).

Med endometriose - 5-10 mg pr. Dag i seks måneder i kontinuerlig tilstand.

Med endometrialt karcinom - 30-50 mg pr. Dag i lang tid.

Ved godartede brystsygdomme 5 mg pr. Dag (fra den 14. til den 25. dag i cyklussen) i 4 måneder.

For at undertrykke ægløsning, ægløsning og menstruation - 5 mg pr. Dag (behandling skal påbegyndes fra 1. dag i menstruationscyklussen). En sådan behandling bør fortsætte i mange måneder..

For at forsinke normal menstruation - 5 mg pr. Dag (indtagelse skal startes 14 dage før den forventede menstruation).

Hvordan skal jeg tage medicinen "Orgametril" med endometrial hyperplasi? Eksperter siger, at med en sådan sygdom ordineres denne medicin 2,5-5 mg dagligt i 12-15 dage om måneden.

Bivirkninger

Hvilke reaktioner af negativ karakter kan forårsage tabletter "Orgametril"? Anmeldelser af gynækologer rapporterer følgende mulige bivirkninger:

  • hyperkoagulation, overfølsomhed, vægtøgning;
  • perifert ødem, væskeretention, nedsat glukosetolerance;
  • øget libido, nedsat fedtstofskifte, nedsat libido;
  • depression, kvalme, øget nervøs irritabilitet, hovedpine;
  • mavesmerter, overdreven sveden, diarré, kløe, forstoppelse;
  • migræne, svimmelhed, opkast, gulsot;
  • chloasma, acne, udslæt, seborrhea, hirsutism, urticaria;
  • amenoré, metrorrhagia, smerter i brystkirtlerne, cervikal og vaginal udflod.

Hvis de beskrevne bivirkninger vises, skal du fortælle lægen om det.

Stoffet "Orgametril": anmeldelser

Lægemidler beregnet til behandling af forskellige lidelser i det reproduktive system hos kvinder diskuteres især aktivt af patienter. Om den terapeutiske effekt af den pågældende medicin giver kvinder kun positive anmeldelser. De hævder, at dette stof ikke kun er et meget effektivt lægemiddel, men næsten aldrig forårsager bivirkninger. Gynækologer hævder imidlertid, at nogle patienter allerede er bekymrede for at være overvægtige, mens de tager denne medicin. Samtidig bestemmer de, at når man vælger det rigtige behandlingsregime, øges kropsvægten ikke.

Desuden rapporterer eksperter, at behandling med denne medicin kan ordineres til kvinder i helt forskellige aldre. I dette tilfælde etablerer læger en terapeutisk behandling og dosering, afhængigt af kompleksiteten og typen af ​​gynækologisk lidelse.

Solgano, de fleste gynækologers mening, er, at effektiviteten af ​​dette lægemiddel fuldt ud kan manifestere sig, det er nødvendigt at gennemgå langvarig behandling, som vil fortsætte i flere måneder.

Så er det muligt at tage Orgametril-tabletter med endometrial hyperplasi? Anmeldelser af eksperter siger, at med en sådan sygdom manifesterer dette stof sig kun fra den bedste side. Derfor er den nævnte diagnose ordineret meget ofte.

Orgametrile

Lægemidlet Orgametril er et syntetisk progestogen, der danner et kompleks med specifikke cytoplasmatiske receptorer, der binder til kromatin i målceller og ændrer de syntetiske processer i cellen.

Det har en udtalt gestagenisk virkning på endometrium: det forårsager overgangen til livmoderslimhinden fra proliferationsfasen til den sekretoriske fase, øger viskositeten i livmoderhalsens slim og forhindrer implantering af æg.

Det undertrykker ægløsning, dannelsen af ​​corpus luteum og giver dig mulighed for at forsinke indtræden af ​​menstruation ved tilstanden af ​​det daglige indtag. Ved langvarig brug som oralt prævention, reducerer det risikoen for inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne, jernmangelanæmi og reducerer sandsynligheden for at udvikle fibrocystisk mastopati, æggestokkene og endometriale neoplasmer, herunder endometrial kræft.

Den beskyttende virkning afhænger af præventionens varighed og vedvarer i 5 år efter afslutningen af ​​indtagelsen (for kvinder, der ikke er par - mindst 10 år).

Sammensætning og form for frigivelse

Lægemidlet "Orgametril", hvis anmeldelser for det meste er positivt, fås i form af tabletter (hvide) med skrå kanter, runde i form, med en risiko på den ene side og inskriptionerne TT, "4", ORGANON, og også med billedet af en stjerne - på Andet.

Hovedkomponenten i denne medicin er linestrenol. Det inkluderer også hjælpestoffer i form af a-tocopherol, kartoffelstivelse, glycerol, magnesiumstearat, talkum og lactosemonohydrat.

De pågældende tabletter sælges i blister på 30 stykker, anbragt i pakker af pap.

Hvad er ordineret Orgametril?

I hvilke tilfælde manifesterer Orgametril-medicinen sig mest effektivt? Anmeldelser af gynækologer rapporterer, at det pågældende stof er indiceret til modtagelse under forhold som:

  • endometriose;
  • polymenorrhea;
  • dysmenoré;
  • metrorrhagia og menorrhagia;
  • endometrialt karcinom (i nogle tilfælde);
  • godartede brystsygdomme;
  • amenorré eller oligomenorrhea primær eller sekundær (i nogle tilfælde);
  • som et supplement til østrogenerstatningsbehandling i postmenopause og perimenopause for at reducere risikoen for endometrial hyperplasi;
  • for at undertrykke ægløsning (ikke prævention), menstruation og ægløsningssmerter;
  • for at forsinke normal menstruation.

Lægemidlet bruges til at gendanne menstruationscyklussens funktioner i kampen mod endometriose og godartede tumorer i brystkirtlerne. Lindrer smerter under ægløsning, før eller under "kritiske dage". Orgametril er inkluderet i den komplekse behandling af overgangsalderen (forhindrer godartet vækst af livmoderens indre lag), kraftig blødning i menstruationen eller livmoderen. Dette stof kan undertrykke ægløsning eller overføre det til et senere tidspunkt..

farmakologisk virkning

Virkningen af ​​det aktive stof Orgametril, linestrenol, svarer til virkningen af ​​progesteron - et hormon, der produceres af æggestokkene i en sund kvinde, der er i stand til at fødes, og sikrer den normale udvikling af brystkirtlerne og endometrium, indtræden af ​​menstruation.

Orgametril ordineres til mangel på progesteron og sygdomme forbundet med lave hormonniveauer. Linestrenol har en tendens til at påvirke ændringer i endometrium, inklusive forhindre dens vækst. Takket være denne virkning af det aktive stof er Organametril yderst effektiv til endometriose og menstruationsuregelmæssigheder..

Ved kontinuerlig og langvarig brug af medikamentet hos en kvinde undertrykkes ægløsning, hvilket kan bruges til behandling af menstruations- eller ægløsningssmerter.

Brugsanvisning

I henhold til brugsanvisningen tages Orgametril oralt, vaskes med vand eller anden væske i en lille mængde. Hvis du glemmer en enkelt dosis, skal du tage den så hurtigt som muligt, medmindre forsinkelsen er mere end 24 timer.

Anbefalet doseringsregime (første dag i menstruationsblødning - første dag i cyklus; daglig dosis):

  1. Polymenorrhea: 1 tablet dagligt i perioden fra 14 til 25 dage af menstruationscyklussen;
  2. Endometriose: kontinuerligt i 1-2 tabletter i løbet af mindst 6 måneder;
  3. Endometrial carcinoma (i nogle tilfælde): i lang tid, 6-10 tabletter;
  4. Godartede sygdomme i brystkirtlerne: 1 tablet fra 14 til 25 dage af menstruationscyklussen i mindst 3-4 måneder;
  5. Primær eller sekundær amenoré eller oligomenorrhea (i nogle tilfælde): behandling bør påbegyndes med østrogener (for eksempel 0,02-0,05 mg ethinyløstradiol pr. Dag i 25 dage). Organametril skal tages, mens man tager østrogen 1 tablet per dag fra den 14. til den 25. dag i menstruationscyklussen. Menstruationslignende blødning efter afslutningen af ​​indtagelsen af ​​medicinen begynder som regel efter 3 dage. Den anden behandlingscyklus skal startes fra dag 5 og tælles fra begyndelsen af ​​pletblødning: østrogenpræparat - fra 5 til 25 dage af menstruationscyklussen, Orgametril - fra 14 til 25 dage. Det terapeutiske forløb skal gentages, i det mindste i en anden cyklus;
  6. Metrorrhagia, menorrhagia: 2 tabletter i løbet af 10 dage; blødning stopper som regel inden for et par dage fra starten af ​​indtagelsen af ​​Orgametril. I fremtiden i løbet af de næste 3 menstruationscyklusser bør behandlingen gentages med en daglig dosis reduceret til 1 tablet dagligt fra 14 til 25 dage af hver menstruationscyklus. Hvis terapi er ineffektiv, anbefales yderligere diagnostiske og terapeutiske foranstaltninger;
  7. Udsættelse af normal menstruation: 1 tablet ad gangen, indtagelse begynder 14 dage før den forventede startdato for menstruation. Hvis behandlingen påbegyndes mindre end 7 dage før menstruationens start, skal den daglige dosis øges til 2-3 tabletter (i dette tilfælde er en forsinkelse på mere end 7 dage uønsket). Sandsynligheden for at udvikle gennembrudspotting fra skeden øges med den sene start af behandlingen. Start behandling, hvis der ikke er mindre end 3 dage inden den forventede menstruation, anbefales ikke;
  8. Tillæg til østrogenerstatningsterapi i postmenopausal og perimenopausal: daglige 1 / 2-1 tabletter med et forløb på 12-15 dage om måneden (for eksempel i de første 2 uger i hver måned), dette giver dig mulighed for at udføre østrogenerstatningsterapi kontinuerligt i den laveste effektive dosis.
  9. Dysmenoré, undertrykkelse af menstruation, æggesmerter, ægløsning: 1 tablet fra 1 dag i menstruationscyklussen (senest 5 dage efter menstruationscyklussen). Kontinuerlig behandling kan fortsættes i mange måneder. Hvis der observeres gennembrud i vaginal blødning under indtagelse af medicinen, er en stigning i den daglige dosis til 2-3 tabletter mulig i 3-5 dage.

Kontraindikationer

Dette stof har mange kontraindikationer, det anbefales ikke at tage det sammen med:

  • overfølsomhed over for stoffets bestanddele;
  • graviditet og amning;
  • gulsot, lever tumorer, Rotor og Dubin-Johnson syndromer;
  • blødningsforstyrrelser;
  • spotting fra vagina af usikker etiologi;
  • sygdomme i det kardiovaskulære system;
  • diabetes mellitus;
  • med medfødte forstyrrelser i kolesterolmetabolismen;
  • med chloasma (pigmentering i ansigtet).

Også med ekstrem forsigtighed ordineres et lægemiddel til tromboembolisme eller arteriel hypertension..

Bivirkninger

Når det bruges som et terapeutisk middel, er gennembrudsblødning eller pletblødning fra kønsorganet, stigning eller formindskelse af libido, kvalme, diarré, hovedpine, svimmelhed, stigning i kropsvægt; sjældent - nervøsitet, depression, øget svedtendens, acne, hirsutism, chloasma, udslæt, kløe, gulsot, en ændring i funktionelle leverundersøgelser, et fald i glukosetolerance, en ændring i spektret af lipoproteiner, smerter i brystkirtlerne, øget blodkoagulerbarhed.

Når det bruges som oralt prævention, intermenstrual blødning, forkortelse af menstruationscyklussen (mindre end 25 dage) eller oligomenorrhea (mere end 45 dage), er kvalme, hovedpine, indglemmelse af brystkirtlerne, vægtøgning, væskeretention, nedsat libido mulig arteriel hypertension, acne, nedsat glukosetolerance, pigmentering.

Overdosis

Det aktive stof har lav toksicitet. Et overdosesymptom er dyspepsi. Symptomatisk behandling ordineret.

Interaktion

Den samtidige anvendelse af Orgametril med Rifamycin, Hydantoin-derivater, barbiturater, Carbamazepin og Aminoglutetimid, afføringsmidler og Aktivt kul reducerer dens virkning markant. Imidlertid er Orgametril i sig selv i stand til at øge de terapeutiske, farmakologiske eller toksikologiske virkninger af cyclosporin, troleandomycin, theophylline og beta-blokkere.

Kombinationen med antibiotika fra makrolidgruppen fører undertiden til udviklingen af ​​toksisk leverskade.

Det bemærkes, at dette lægemiddel sænker insulinets egenskaber..

specielle instruktioner

Da brug af medicinen kan ledsages af svimmelhed, er det med dets brug nødvendigt omhyggeligt at styre forskellige udstyr og køretøjer.

Når der optræder chloasma, skal patienter undgå udsættelse for sollys.

Ved samtidig administration af Orgametril med cycloperin eller med nogle betablokkere øges deres effektivitet. Med den kombinerede brug af lægemidlet sammen med makrolider kan der udvikles toksisk leverskade.

Ved langvarig behandling med Orgametril er det nødvendigt at overvåge niveauet af transaminaser, bilirubin, lipidmetabolisme og blodkoagulation mindst en gang hver sjette måned..

Organometril anmeldelser

En række forskellige medikamenter beregnet til behandling af forstyrrelser i forplantnings- og forplantningssystemet hos kvinder diskuteres især aktivt på nettet. Samtidig er anmeldelser om Organizametril på de fora, der er afsat til dette problem, i de fleste tilfælde positive.

Behandling med dette lægemiddel ordineres til kvinder i forskellige aldre, hvor doseringen og det terapeutiske regime indstilles, afhængigt af typen og kompleksiteten af ​​den gynækologiske lidelse. For at vise dens effektivitet er det naturligvis nødvendigt at gennemgå langtidsbehandling, der varer flere måneder. Det er også muligt at ordinere yderligere lægemidler og procedurer.

Derudover siger kvinder, at stoffet ikke kun er yderst effektivt, men heller ikke forårsager udvikling af bivirkninger. Som du ved er nogle patienter bekymrede for problemet med overvægt, men hvis behandlingen vælges korrekt, øges ikke kropsvægten.

Analoger

Analogerne af lægemidlet i henhold til virkningsmekanismen inkluderer Pregnin, Exluton, Norkolut.

Den gennemsnitlige pris på ORGAMETRIL, tabletter i apoteker (Moskva) 2 700 rubler.

Apoteks-feriebetingelser

Lægemidlet fås på recept.

Orgametrile

Organometril: instruktioner til brug og anmeldelser

Latin navn: Orgametril

ATX-kode: G03DC03

Aktiv ingrediens: linestrenol (Lynestrenol)

Producent: Organon N.V. (Organon, N.V.) (Holland)

Opdatering af beskrivelse og foto: 28/08/2019

Priser i apoteker: fra 2520 rubler.

Orgametril - et lægemiddel med en progestogen effekt.

Slip form og sammensætning

Lægemidlet fremstilles i form af tabletter: hvid, fladcylindrisk, rund, med skrå kanter, på den ene side er risikoen over hvilken indgraveringen er "TT", nedenfor er "4", på den anden side er indgraveringen "ORGANON" med billedet af en fempeget stjerne (30 hver) stk i blister, i et pap bundt 1 blister og brugsanvisning Orgametril).

Sammensætningen af ​​1 tablet inkluderer:

  • Aktivt stof: linestrenol - 5 mg;
  • Hjælpekomponenter: talkum, kartoffelstivelse, alpha-tocopherol, glycerol, magnesiumstearat, lactosemonohydrat.

Farmakologiske egenskaber

farmakodynamik

Det aktive stof i Orgametril er linestrenol - et syntetisk progestogen, der har farmakologiske egenskaber, der ligner naturligt progesteron.

Orgametril har en markant progestogen effekt på endometrium. Ved kontinuerlig brug er det i stand til at undertrykke menstruation og ægløsning.

Det anses for passende at ordinere lægemidlet i tilfælde, hvor en udtalt progestogeneffekt er påkrævet på kroppen.

Farmakokinetik

En gang i mave-tarmkanalen absorberes linestrenol hurtigt. I leveren omdannes den til en farmakologisk aktiv metabolit af norethisteron. Den maksimale plasmakoncentration når 2-4 timer efter indtagelse af Orgametril.

Linestrenol og dets metabolitter udskilles hovedsageligt af nyrerne, i mindre grad gennem tarmen.

Halveringstiden for norethisteron er ca. 8-11 timer.

Indikationer til brug

  • Polymenorrhea;
  • Metrorragi, menorrhagia;
  • Primær eller sekundær amenoré eller oligomenorrhea (i nogle tilfælde);
  • dysmenorré;
  • Endometrial carcinoma (i nogle tilfælde);
  • Godartede sygdomme i brystkirtlerne;
  • Endometriose;
  • Forsinkelse af normal menstruation;
  • Undertrykkelse af menstruation, æggestokkesmerter, ægløsning (ikke til prævention).

Orgametril ordineres også som et ekstra værktøj til østrogenerstatningsterapi i postmenopause og perimenopause (for at forhindre endometrial hyperplasi).

Kontraindikationer

  • Vaginal blødning af ukendt oprindelse;
  • Diabetes;
  • Hepatoma, alvorlig leversygdom, inklusive hepatitis eller kolestatisk gulsot (eller anamnestiske data om alvorlige leversygdomme i tilfælde, hvor leverfunktionsindikatorerne ikke er vendt tilbage til det normale);
  • Alvorlig depression;
  • Medfødte forstyrrelser i kolesterolmetabolismen;
  • Tromboembolisme / trombose (dyb venetrombose, cerebrovaskulære forstyrrelser, lungetromboemboli, hjerteanfald);
  • Forhold, der kan forværres ved brug af kønsteroidhormoner, såsom svangerskabsherpes, svangerskabsgulsot, otosklerose, gravid chloasma, svær kløe, porfyri (i øjeblikket eller anamnestiske data);
  • Syndromer af Rotor, Gilbert og Dubin-Johnson;
  • Forstyrrelser i blodkoagulation;
  • Graviditet (bekræftet, eller hvis der er mistanke om det), ektopisk graviditet (anamnestiske data) og ammeperioden;
  • Overfølsomhed over for stofferne i lægemidlet.

Relativ (udnævnelsen af ​​Orgametril kræver forsigtighed og regelmæssig overvågning af tilstanden):

  • Tromboembolisme (medicinsk historie);
  • Arteriel hypertension;
  • Kronisk hjertesvigt
  • Depression (medicinsk historie).

Organometril, brugsanvisning: metode og dosering

Organametri tages oralt, vaskes med vand eller anden væske i en lille mængde. Hvis du glemmer en enkelt dosis, skal du tage den så hurtigt som muligt, medmindre forsinkelsen er mere end 24 timer.

Anbefalet doseringsregime (første dag i menstruationsblødning - første dag i cyklus; daglig dosis):

  • Polymenorrhea: 1 tablet dagligt i perioden fra 14 til 25 dage af menstruationscyklussen;
  • Metrorrhagia, menorrhagia: 2 tabletter i løbet af 10 dage; blødning stopper som regel inden for et par dage fra starten af ​​indtagelsen af ​​Orgametril. I fremtiden i løbet af de næste 3 menstruationscyklusser bør behandlingen gentages med en daglig dosis reduceret til 1 tablet dagligt fra 14 til 25 dage af hver menstruationscyklus. Hvis terapi er ineffektiv, anbefales yderligere diagnostiske og terapeutiske foranstaltninger;
  • Primær eller sekundær amenoré eller oligomenorrhea (i nogle tilfælde): behandling bør påbegyndes med østrogener (for eksempel 0,02-0,05 mg ethinyløstradiol pr. Dag i 25 dage). Organametril skal tages, mens man tager østrogen 1 tablet per dag fra den 14. til den 25. dag i menstruationscyklussen. Menstruationslignende blødning efter afslutningen af ​​indtagelsen af ​​medicinen begynder som regel efter 3 dage. Den anden behandlingscyklus skal startes fra dag 5 og tælles fra begyndelsen af ​​pletblødning: østrogenpræparat - fra 5 til 25 dage af menstruationscyklussen, Orgametril - fra 14 til 25 dage. Det terapeutiske forløb skal gentages, i det mindste i en anden cyklus;
  • Endometriose: kontinuerligt i 1-2 tabletter i løbet af mindst 6 måneder;
  • Endometrial carcinoma (i nogle tilfælde): i lang tid, 6-10 tabletter;
  • Godartede sygdomme i brystkirtlerne: 1 tablet fra 14 til 25 dage af menstruationscyklussen i mindst 3-4 måneder;
  • Dysmenoré, undertrykkelse af menstruation, æggesmerter, ægløsning: 1 tablet fra 1 dag i menstruationscyklussen (senest 5 dage efter menstruationscyklussen). Kontinuerlig behandling kan fortsættes i mange måneder. Hvis der observeres gennembrud i vaginal blødning under indtagelse af lægemidlet, er en stigning i den daglige dosis til 2-3 tabletter mulig i 3-5 dage;
  • Udsættelse af normal menstruation: 1 tablet ad gangen, indtagelse begynder 14 dage før den forventede startdato for menstruation. Hvis behandlingen påbegyndes mindre end 7 dage før menstruationens start, skal den daglige dosis øges til 2-3 tabletter (i dette tilfælde er en forsinkelse på mere end 7 dage uønsket). Sandsynligheden for at udvikle gennembrudspotting fra skeden øges med den sene start af behandlingen. Start behandling, hvis der ikke er mindre end 3 dage inden den forventede menstruation, anbefales ikke;
  • Tillæg til østrogenerstatningsterapi i postmenopause og perimenopause: dagligt 1 /2-1 tablet 12-15 dage om måneden (for eksempel i løbet af de første 2 uger i hver måned), dette gør det muligt at udføre østrogenerstatningsterapi kontinuerligt i den laveste effektive dosis.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger (> 10% - ofte, 1-10% - sjældent,

Online læge konsultationer Alt om coronavirus

Stil et spørgsmål og få kvalitetsmedicinsk rådgivning. For nemheds skyld er konsultationer også tilgængelige i den mobile applikation. Glem ikke at takke de læger, der hjalp dig! På portalen er der en handling "Tak - det er let!"

Er du læge og vil konsultere dig på portalen? Se vores Sådan bliver du en konsulent.

Må ikke selv medicinere. Kun en ansvarlig tilgang og konsultation med en medicinsk specialist hjælper med at undgå de negative konsekvenser af selvmedicinering. Al information, der er lagt ud på Medihost-portalen, er kun til vejledning og kan ikke erstatte et besøg hos en læge. I tilfælde af symptomer på sygdom eller ubehag, skal du kontakte en læge på en medicinsk facilitet.

Udvælgelse og recept på medicin kan kun være en læge. Indikationer for brug og dosering af lægemidler skal aftales med din læge.

Den medicinske portal Medihost er en informationsressource og indeholder kun baggrundsinformation. Materiale om forskellige sygdomme og behandlingsmetoder kan ikke bruges af patienter til uautoriserede ændringer i behandlingsplanen og lægeaftaler.

Portaladministrationen påtager sig ikke ansvar for materielle skader såvel som sundhedsskader forårsaget af brug af de oplysninger, der er lagt ud på Medihost-webstedet.